"Zeytin için aşkla: Milas’ta Hasat Zamanı” sloganıyla yola çıkan 8. Milas Zeytin Hasat Şenliğine zeytinyağı ürünleriyle katılan Orkide’nin düzenlediği söyleşiye gastronomi yazarı, araştırmacı, öğretim üyesi Asuman Kerkez konuk oldu.

Şef Özlem Mekik’in moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide bir tabiat harikası, mitolojide efsanelerin tanığı ve sağlık dostu bir ürün olarak antik çağdan günümüze ulaşan zeytinyağının öyküsünü Asuman Kerkez anlattı. 

Avrupa Birliği’nden coğrafi tescil belgesine sahip Milas zeytinyağının tanıtımını, kaliteli zeytinyağı üretimini ve zeytinyağı kullanımını artırmayı hedefleyen 8. Milas Zeytin Hasat Şenliğinde “Orkide Zeytin Dalından ile Asuman Kerkez’den Tadında Hikayeler: Mitolojide ve Mutfakta Zeytinyağı” başlıklı söyleşide Asuman Kerkez, zeytinin Anadolu’da derin bir kültürü barındırdığını ve tarihte, mitolojide, dinlerde, sanatta ve sağlıkta çok önemli olduğunu belirtti. 

Gastronomi yazarı Asuman Kerkez, “Antik dönemde adına kanunlar çıkarılan, kadim Anadolu uygarlıklarında beslenmede önemli bir yere sahip olan, ünlü tıp hekimlerinin reçetelerine giren zeytin ve zeytinyağı, aynı zamanda kültür ve sanatta da kendisine geniş yer buldu. Bu kültüre sahip çıkmak, zeytinyağının Türk ve dünya mutfağındaki yerini güçlendirecektir. Orkide Zeytin Dalından ile birlikte zeytin ve zeytinyağını anlatmak ve zeytine, zeytinyağına gönül veren emekçi kadınlarla bu güzel söyleşide yer almak daha da keyifli oldu.” diye konuştu. 

ORKİDE'YE HOŞ GELDİNİZ!

İlgi alanınıza özel içeriklerimizi keşfetmek için lütfen seçim yapınız...