Sağlıklı yaşam, besin kaynaklarında sürdürülebilirlik, yemek deneyimini geliştirme ve mutfak kültürüne dair değerleri koruma gibi etkileri bulunan yeni trendler, gastronomi sisteminde de değişimleri beraberinde getiriyor.

Son yıllarda büyük bir gelişim gösteren yemek kültürüyle birlikte insanlar artık mutfakta iyi olmak, iyi yemekler yapmak, lezzetin de iyisine ulaşmak istiyor. Sağlıklı yaşam, besin kaynaklarında sürdürülebilirlik, yemek deneyimini geliştirme ve mutfak kültürüne dair değerleri koruma gibi etkileri bulunan yeni trendler, gastronomi sisteminde de değişimleri beraberinde getiriyor.

“İyi yaşam” odaklı beslenme trendini ürünleri için yorumlayan ve tüketicileri yepyeni ürünlerle tanıştıran Orkide, yenilikçi vizyonu ile yemek kültürünün de gelişimine katkı sunuyor. World Food İstanbul fuarına yepyeni ürünleriyle katılan Orkide’nin ev sahipliğinde fuar konferans sahnesinde gastronomi dünyasına yön veren konukların konuşmacı olduğu “Yeni Trend Beslenme Şekilleri” konulu panelde yeni trend beslenme modelleri ele alındı.   

Şef Özlem Mekik’in moderatörlüğündeki panele; Şef Ceyda Baza, Cüneyt Asan, Şef Doğa Çiftçi, Şef Eyüp Kemal Sevinç konuşmacı olarak katıldı.

Organik ve doğal beslenmenin oldukça önemli olduğunu belirten Şef Ceyda Baza, günümüz trendleri ile değişen yeme-içme kültürüne değindi.  

Cüneyt Asan, gastronomi dünyası olarak tüm sektör profesyonellerinin birlik, beraberlik ve dayanışma içinde olmanın öneminin altını çizdi.  

Gıda sektörünün değişmeye başladığına dikkat çeken Şef Doğa Çiftçi, pandemi sonrasında insanların artık yeme alışkanlıklarının değiştiğini, sağlıklı yaşamak için beslenme kavramının üzerinde durulduğunu paylaştı.  

Şef Eyüp Kemal Sevinç ise “Beslenmek uykumuzdan tutun da gün içindeki yaşantımıza, durumumuza kadar hayatımızı inanılmaz etkiliyor. Artık beslenme alışkanlıklarımızı sağlık durumumuza göre tasarlamaya başladık. Glutensiz beslenmeye başlayınca daha az uyumama rağmen daha dinlenmiş olduğumu fark ettim. Ülkemizdeki birçok kişi bunun farkında değil. Laktoz ve gluten bu konuda çok önemli. Bunu tespit eden kişiler çok rahat yaşayabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Şef Özlem Mekik de bitkisel beslenmenin yaygınlaşmaya başladığını, dünyada sürdürülebilir beslenme kaynaklarının değer kazandığını anlattı. 

World Food İstanbul konferans sahnesinde panelden sonra Şef Eyüp Kemal Sevinç ve EKS Mutfak ekibi, Orkide ürünleriyle hazırladıkları bitkisel beslenmeye yönelik tarifleri, izleyiciler ile paylaştı. 

ORKİDE'YE HOŞ GELDİNİZ!

İlgi alanınıza özel içeriklerimizi keşfetmek için lütfen seçim yapınız...